top of page

laat je adem de draad zijn die je lichaam en geest verbindt (Rodney Lee)

Ook met je ademhaling kan je aan je grenzen werken. Als je ergens vastzit, kun je naar die plaats toe ademen, hem vullen met lucht en de spanning laten gaan tijdens de uitademing. Herhaal dit veelvuldig voor elk gebied waar je weerstand voelt. Je adem is de schakel tussen bewustzijn en onderbewustzijn en tussen lichaam en geest. Normaliter zijn we ons niet bewust van onze ademhaling, maar als we ons concentreren kunnen we met aandacht en bewustzijn ademhalen. We kunnen onze adem ook richten: op een lichaamsdeel, op een emotie, een gedachte of een vorm. We kunnen de adem inhouden als onze longen vol zijn of als ze leeg zijn, maar we kunnen hem vooral gebruiken om ruimte in het lichaam te maken en expansie (uitzetting) te bekomen. Met onze ademhaling kunnen we energie of ontspanning creëren.


(Uit Werkboek Chakra Yoga, Anodea Judith).


Ik nodig je uit om deze week een aantal keren, één à twee keer per dag met je aandacht naar je adem te gaan, bij de inademing de expansie te voelen en bij de uitademing de ontspanning in je lichaam. Als er veel gedachten zijn, kan je er ook mee ademen, ze laten wegdrijven als wolken...

Na de ontspanning eindig ik al mijn lessen met een inspirerende quote, korte tekst of gedicht. Na een deugddoende yogales is je hart heel open en ontvankelijk voor diepere wijsheid.

Heel graag deel ik deze pareltjes ook hier met jullie.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page