top of page

Dru Yoga

 

Door dru yoga ( beweging, ademen, stilzitten), met dru yoga (bewustzijn), & in dru yoga (levenswijze)

verbinden we ons met onze ware kern: wie we in essentie zijn.

Dru Yoga.jpg

 

Dynamisch en uniek

 

Yoga omvat de klassieke houdingen, ademhalingstechnieken, handgebaren, meditatie en relaxatie.

Dru yoga voegt deze elementen samen tot vloeiende en dynamische sequenties en versterkt die met affirmaties en visualisaties. Het geheel vormt een gracieuze en diepwerkende unieke vorm van yoga die je te toelaat te onthaasten, te ontstressen en te ontspannen.

 

Zachte gewrichten, actieve spieren en een soepele wervelkolom

 

De gewrichten worden “zacht” gehouden tijdens het bewegen: dit creëert flexibiliteit op verschillende niveaus. De spieren worden bewust actief gehouden: dit zorgt voor een krachtige uitstraling.

Alle bewegingen starten vanuit een soepele wervelkolom. Die ondersteunt niet alleen de yogabeoefening maar ook een optimale gezondheid. De golfbeweging en rotatie van de wervelkolom zijn dan ook basisoefeningen binnen dru yoga. Bij elke houding is er aandacht voor de buik- en rugspieren, de kernstabiliteit. Door het beoefenen van dru yoga vergroot je bewustzijn van deze spieren en worden ze sterker op een veilige manier.

 

Opheffen van energieblokkades

 

Een kernprincipe binnen de dru yoga is dat lichaam, emoties, en gedachten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit principe ontstonden vloeiende bewegingsreeksen die helpen om energetische en lichamelijke blokkades op te lossen en je vrij te maken van eventuele negatieve gedachtepatronen. De reeksen zijn gemakkelijk in te oefenen en zorgen voor ontspanning op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. We kiezen er ook voor om ze regelmatig te herhalen, zodat leerlingen verdieping, verstilling en groei kunnen ervaren in hun yogabeoefening.

 

 

De ademhaling ondersteunt de beweging en brengt rust

 

Dru yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen, ondersteund door de ademhaling. Er ontstaat zo een zachte flow, waarbij bewegen als moeiteloos wordt ervaren.  In de vloeiendheid van bewegen creëert Dru yoga vele krachtige momenten van stilte: momenten van helderheid, innerlijke kalmte, toegang tot de kracht van het hart.

 

Energie komt vrij, bewustzijn groeit

 

Door het regelmatig te beoefenen pel je als het ware de lagen van je bewustzijn af om tot je kern te komen. De krachtcentra in je lichaam komen meer in balans, je leert tot rust te komen bij en in jezelf. Je voelt beter aan waar je blij van wordt, wat er in je leeft.

Laagdrempelig en positief

 

Je bent van harte welkom om het uit te proberen in één van onze lessen. Kom het zelf ervaren.

Je kan daar beginnen waar het voor jou goed voelt: er is geen ervaring met yoga vereist. Je hoeft niet lenig of sportief te zijn. Een positieve houding is kenmerkend voor onze dru yoga lessen; we werken graag met een vleugje humor en zelfrelativering.

Je kan gewoon beginnen. Hier en nu. Omarm het geschenk voor jezelf. Ontdek dat de mooiste reis die van je hoofd naar je hart is!

Wat is er zo specifiek aan Dru Yoga?

bottom of page