top of page

Nieuwsgierig?

 

Kom wat meer te weten over  Line & Paul

3B0A9866.jpg

Line Claus

geïnspireerde yogadocente, verrassende quotevertelster en enthousiaste mantrazangeres

Line kwam in 2008 in aanraking met yoga toen ze zwanger was van haar zoon. Op dat moment was ze werkzaam als jongerenpsychologe. Niet zo veel later liep Line helemaal warm voor Dru yoga, dankzij haar ontmoeting met Paul, waarbij ze meteen een klik ervaarde.  Yoga is sindsdien voor haar een rust - en lichtpunt, zowel tijdens de uitdagende als de stabielere periodes in haar leven. Yoga is haar houvast geworden en een onderdeel van wie ze is. Yoga laat Line toe om thuis te komen bij zichzelf. Een negental jaar later, in het jaar dat haar dochter werd geboren rondde Line haar Dru yoga opleiding af en besloot ze mensen te gaan begeleiden via yoga in plaats van psychotherapie. Dit betekende voor Line het ontwaken in een nieuw leven waarin beweging, spiritualiteit, muziek, gezonde voeding, lichaamswerk en een holistische levenskijk centraal kwamen te staan. 

Wat Line zo aanspreekt in Dru yoga is de warme, serene sfeer die ervan uitgaat en het feit dat Dru yoga helemaal niet prestatiegericht is en bijgevolg toegankelijk is voor iedereen, binnen de grenzen van zijn of haar mogelijkheden. Line houdt ervan met mensen op weg te gaan om hen meer (lichaams)bewustzijn te laten ervaren. Ze beschouwt het als haar missie mensen thuis helpen te komen bij zichzelf en rust en stilte te laten ervaren via beweging. 

“Dru yoga leert me steeds meer vanuit mijn hart te levenen daardoor het hoogste in mezelf te vinden en aan te spreken. 

Intens dankbaar en nog elke dag verwonderd over de schoonheid van mijn innerlijke reis,

ervaar ik het als een voorrecht om via yoga iets van het Licht te mogen doorgeven.”

(Line)

3B0A9787.jpg

Paul Mussche

Senior Dru Yoga teacher trainer

Mijn verhaal: 

Er zit beweging in het leven, bij mij zeker.

Als  kind groeide ik op in de rand van Brugge: als oudste van 4 jongens en één meisje. We speelden op braakliggend terrein, reisden veel in alle vakanties. Tijdens talloze weekends ravotten we op de boerderij van de grootouders.  Een zalige droom in de natuur in een beschermde omgeving.

Mijn studiekeuze verraste iedereen behalve mezelf: ik zou die innerlijke roep volgen! Iets in beweging: dus sportleraar! Dat was het enige bekende toen en daar zou het leven wel verandering in brengen.

Ernstige ziekte tijdens de opleiding  gooide roet in het eten of was het net dat prachtige geschenk om iets te ontdekken? Zeker: Steinerpedagogie, vegetarisme, koorzang, alle mogelijke cultuur (toneel, opera, opvoeringen, …)

Na de vrije schoolopleiding in Duitsland startte het werken aan de Vrije Rudolfsteinerschool te Gent: pionieren op school en thuis. Daar werden we gezegend met 5 kinderen : 4 meisjes en 1 jongen. Het levensverhaal kreeg meer en meer omvang, verschillende levenslijnen.

Alsof dat niet voldoende was, in 1995 startte het Dru yoga avontuur: ik volgde de dru yoga- en meditatie-opleiding en verdiepte me in de yoga via seminars en retreats in Nederland, Wales en India. Eigen yogaklassen werden in 1998 opgestart. Meteen in dat jaar werd ik als assistent lesgever uitgenodigd aan de internationale Dru yoga lerarenopleiding in Nederland. Daar kon ik groeien tot senior teacher trainer.

Ook was ik jarenlang actief in de Dru jeugdprogramma’s: met outdoor adventure, vision quest, smart heart yoga-opleiding.

En zo sta ik nu zelfstandig in volle beweging tussen en in verschillende verhalen : van de eigen kinderen, van mensen in de yogalessen, van studenten aan de yoga-opleiding, vrienden en kennissen. 

 

En het eigen verhaal? Vele dromen zijn vervuld en nog steeds in beweging en zich aan het vervullen!

bottom of page